Palvelemme tänään 15.10.2018 klo 09-20

Halkeilevat sormenpäät
Päätäit - ehkäisy ja hoito

Omatekoiset marmeladit

Marmeladin valmistukseen tarvitset:

30g agar-agaria (apteekista)

1 l vettä

1 kg sokeria

3 dl omena-, aprikoosi- tai päärynsäsosetta

2 tl viinihappoa

Ohje:

Mittaa vesi ja agar-jauhe kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen, lisää sokeri ja jatka keittämistä, kunnes seos kirkastuu, noin puoli tuntia. Anna liemen jäähtyä hieman ennen kuin lisäät siihen soseen ja viinihapon. Halutessasi voit lisätä osaan seokseen punaista karamelliväriä. Kaada marmeladi suorakaiteen muotoiseen astiaan noin sentin paksuiseksi kerrokseksi hyytymään. Leikkaa hyytynyt levy halutun muotoiseksi kuvioksi tai neliöksi tavalliseen tapaan. Sokeroi makeiset ennen tarjoilua.

M T K T P L S
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31